När man spelar bowling finns det en hel del saker som är bra att ha koll på. Det finns till exempel ett par mycket vanliga misstag man kan göra inom bowling. Här tar vi upp ett del av dem.

Att inte ha en aning om vad man gör

Ett av de allra vanligaste misstagen när man börjar med bowling är att man faktiskt inte vet riktigt vad man gör. Man tar ett klot som ser bra ut och sedan kastar man lite på måfå. Visst, det fungerar men man får sällan några bra resultat. Det är bättre att fråga mer erfarna spelare, eller kanske höra med personalen i bowlinghallen om det går att ta några lektioner i bowling. Då får man prova på spelet på riktigt.

När man inte vet riktigt vad man gör har man troligen inte heller koll på hur stort klot man behöver. Det är nämligen som så att bowlingklot ser ut på olika sätt. Hålen för fingrarna är olika stora och dessutom kan kloten vara lättare eller tyngre. Om man bara ska spela bowling på skoj med vännerna kan det vara bra att känna på de olika kloten och prova sig fram. Om man däremot vill börja spela bowling på riktigt kan det vara klokt att skaffa sig ett eget klot som man sedan får tillverkat så att det passar perfekt.

Musklerna används för mycket

Ett annat mycket vanligt misstag är att man använder sina muskler för mycket. Man ska egentligen inte låta musklerna påverka kastet av klotet alls utan det handlar mer om att låta armen och klotet svingas med. Om man använder sina muskler och tänker för mycket är det risk att kastet inte blir bra. Det allra bästa kastet är det då bowlaren egentligen inte känner någonting varken då klotet svingas eller när det släpps.