Bowling är faktiskt en av de sporter som passar i stort sett alla oavsett ålder och fysiska förutsättningar. Men kan alla vara med och spela? Hur gör till exempel en rörelsehindrad?

Unga spelare

Även små barn kan vara med och spela bowling. För att göra spelet lite lättare för dem kan man till exempel plocka fram lite lättare klot med mindre hål. Man kan också fälla upp de små gallren som finns för rännorna på sidan av banan. Det gör att klotet inte kan åka ner i rännan och försvinna. Det blir också lite lättare när klotet studsar mot gallren.

Äldre spelare

Det är faktiskt som så att också äldre spelare kan vara med och spela bowling på sina villkor. Det krävs till exempel inte mycket styrka för att spela och man måste inte heller vara speciellt smidig. Det finns till och med boenden för äldre där de anordnar resor till bowlinghallen, eller ibland till och med bowling direkt på boendet. Om de äldre har lite svårt för att kasta iväg kloten finns det mycket lätta klot att välja och dessutom kan klotet placeras i en speciell ställning där det sedan enkelt släpps ner på banan. Om man inte kan ta sig till bowlinghallen finns det också klot och käglor i plast som kan användas inomhus samt uppblåsbara varianter som kan köras ute.

Rörelsehindrade

Även rörelsehindrade kan vara med och spela bowling. Man kan antingen få lite hjälp med kastet eller använda en ställning till klotet. Om man sitter i rullstol men fortfarande kan röra överkroppen kan man också få hjälp med att köra rullstolen framåt under tiden man kastar iväg klotet. Det är med andra ord inte som så att den rörelsehindrade måste sitta bredvid och titta på medan de andra har roligt och tävlar mot varandra. Här är alla med på sina villkor.