Man kan i regel säga att bowlinghallar ser ut på nästan samma sätt överallt i landet. Det handlar om att man kommer in i en stor hall. I hallen finns det sedan flera olika bowlingbanor. De kan vara olika många till antalet och de kan också vara olika långa. De alla har dock rännor, en på varje sida av banan. Längst bort står käglorna uppställda och det gäller för spelaren att kasta sitt klot så att det rullar längs med hela banan och slår ner käglorna.

Hallar med olika teman

Under senare år har det blivit allt mer populärt att anlägga bowlinghallar med olika teman. Vissa av dem har tema rymden, andra natur och andra har inga speciella teman men de kan inredas lite olika beroende på vad som ska ske i hallen.

Att arbeta i bowlinghall

I en bowlinghall finns det väldigt många olika arbetsuppgifter. Om man vill arbeta i hallen är det dock viktigt att man ser till att man gillar att umgås med människor. Besökare ska vara glada av att vara i hallen och de ska känna sig välkomna där.

Mat och dryck i hallen

I de allra flesta bowlinghallar finns det också möjlighet att köpa mat och dryck. Det är dock viktigt att komma ihåg att man inte får äta nere vid banorna utan det finns bord med mera där maten köps. Det beror helt enkelt på att banorna där kloten ska rulla är specialbehandlade så att kloten rullar jämnt. Det är också viktigt att det inte finns några kletiga partier med mera på banan för att alla ska kunna spela på lika villkor. När det gäller alkohol kan det ibland serveras sådan om någon bokar hela hallen. I övrigt brukar det dock vara alkoholfria alternativ som gäller för att alla ska kunna trivas bra i hallen.